Filosofia

ALBERT PAGÈS

Director de l’escola de música Assonant

“Intento recordar quan va començar tot, i no puc.

 

La música m’havia agradat sempre, de ben petit. Aquí on em veieu, havia tocat a la Tuna de l’escola, i tot i que no tenia res a veure amb el que ara estic engegant, si va ser per mi un primer contacte amb aquest món tant particular com excèntric que és el món de la música.

 

Jo no he estat mai de seguir protocols establerts, de fet, les coses organitzades estaven en el meu camí, precisament, per desorganitzar-les. Per mi la música tenia una ànima lliure.

 

Si preguntéssiu als meus pares, o als meus germans, quin va ser el començament d’aquest somni us parlarien de moments asseguts a taula, esperant el plat de sopa, i jo marcant el ritme de la música que em ballava pel cap, a toc de forquilla. O us parlarien de les hores que havia passat assegut al meu matalàs amb dues baquetes a les mans i fent sonar una bateria imaginaria sobre el matalàs del llit d’enfront, el del meu germà!!

 

Els meus cabells anaven creixent “al ritme de la música” i sense adonar-me’n, ja havia omplert l’adolescència de bateries, guitarres, teclats, amics i garatges…

 

La música s’aprèn a poc a poc, jugues amb ella, la fas teva, la deixes sonar de dins cap a fora i després, si vols, abraces tota la teoria musical que l’acompanya… i si no vols… la segueixes fent sonar al teu aire, sense manies, sense luxes… des del garatge!!

 

Aquesta és la filosofia que acompanya aquest somni, la filosofia de garatge, la dels amics compartint estones, component, repetint… aprenent les melodies que acabaran essent les bandes sonores de les nostres vides.

 

La música acompanya, ambienta, transporta, uneix, il·lusiona… i perquè no, la música fins i tot a vegades, et salva la vida.
Per acomplir aquest somni m’he volgut acompanyar dels millors, grans músics que han fet de música, la seva vida, que compateixen amb mi la il·lusió d’ensenyar i aprendre, cada dia, a quants més millor, sense límits… perquè si alguna cosa NO TÉ LA MÚSICA, SÓN LÍMITS.

 

ASSONANT vol ser diferent, vol sonar diferent… ASSONANT vol que cadascú visqui la música a la seva manera, al seu ritme, al seu gust…

 

Gràcies per ser aquí, per la confiança, per l’amistat i per voler compartir amb mi el tret de sortida d’aquest SOMNI.”