Els beneficis de les classes de música com a activitat extraescolar

Les activitats extraescolars ocupen gran part del temps lliure dels nostres fills. Els pares, en el seu afany per oferir la millor educació possible als seus fills, a vegades sobrecarreguen d’obligacions als joves quan no hem d’oblidar que són nens. Com cal prioritzar, avui venim a defensar els beneficis de les classes de música com a activitat extraescolar prioritària per als més petits.

A continuació repassem alguns dels més importants:

– Beneficia el seu desenvolupament emocional: Els estudiants de música tenen un millor desenvolupament emocional, desenvolupant una major empatia cap a altres cultures També tendeixen a tenir major autoestima i són millors per a fer front a l’ansietat.

– Els estudiants aprenen el reconeixement de patrons:
La música i les matemàtiques estan molt entrellaçades i mitjançant la comprensió de compàs, ritme i els exercicis musicals de repetició, els nens poden desenvolupar les seves habilitats de matemàtiques i reconeixement de patrons amb l’ajuda de l’educació musical.

– Ajuda a desenvolupar el llenguatge, el raonament i la memorització: La formació musical primerenca afavoreix el desenvolupament de les àrees del cervell relacionades amb el llenguatge, el raonament i la memorització. Fins i tot quan es treballa amb partitures, s’exercita la memòria.

– Afavorir la coordinació: Igual que en practicar esports, els nens poden desenvolupar habilitats motores en tocar música. Els estudiants que practiquen amb instruments musicals poden millorar la seva coordinació en requerir moviments de mans, braços i peus de forma simultània, beneficiant a altres activitats com la dansa i l’esport.

Beneficis de l’educació musical primerenca
– Aprenen a treballar en equip: Les classes en grup requereixen la interacció amb altres persones i permeten millorar les capacitats de comunicació, a més de fomentar el treball en equip. Els estudiants treballen per un objectiu comú i han de col·laborar per a crear la música de forma simultània, adaptant-se al compàs. Aquest aprenentatge és molt útil per a viure en societat, aprenent a interactuar i a treballar per objectius comuns.

– Potència la disciplina i la paciència: Per a aprendre a tocar un instrument primer cal practicar moltíssim i cometre molts errors dels quals s’aprèn. Aquesta pràctica ensenya a ser perseverant a través de les hores, mesos i fins i tot anys de pràctica treballant així valors com la disciplina i la paciència. Tocar en una banda permet a més aprendre a esperar el teu torn i mostrar respecte, així com a estar quiet i atent durant llargs períodes de temps.